Powers Ferry Kitchen

Location: Atlanta, Georgia

Photography by Ross Design


The client requested two things be accomplished with this renovation, a simpler space plan and an island. By reconfiguring the laundry room it became possible to add in storage lockers for their 2 sons and a desk space. To gain the required room for the island, we added a 2′ bay to the side of the house. Visual access to a side yard courtyard was accomplished through the large bank of windows in the breakfast area and the windowed back-splash at the sink.

The original layout of the kitchen gave you a direct view into the working area of the kitchen from the foyer. The new arrangement provides a view through the breakfast area onto the patio. A small sitting area at the end of the kitchen was provided to successfully transition into the den and provide a convenient spot to enjoy a cup of tea.